Aangenaam

Beelden vastleggen minimaal zo indrukwekkend als de realiteit. De kopie, wat een foto of video uiteindelijk is, minimaal zo goed tot zijn recht laten komen als de realiteit, het origineel. De kijker wil veel meer dan een foto. Afhankelijk van het doel moet een beeld sfeer, beleving en/of nieuwsgierigheid bij de kijker oproepen. De ziel van het onderwerp moet zichtbaar worden. En daarvoor moet de aanschouwer allereerst graag naar de foto kijken.

Zoveel mogelijk gebruik makend van de natuurlijk licht en pas terugvallen op technische hulpmiddelen als dat nodig is. Dat geeft de meest overtuigende en natuurlijke uitstraling. Het onderwerp het eigen verhaal laten vertellen, dat is mijn uitdaging. De kijker de foto “inzuigen” als het ware.

Lang geleden kocht ik mijn eerste Nikon camera. Het waren de dagen van de filmrolletjes en vele uren in de doka. Pas veel later, in het digitale tijdperk, heb ik de Vakopleiding Fotografie gedaan en ben van ondernemer in de automatisering overgeschakeld op fotografie.

Architectuur en interieurfotografie maar ook portretten hebben mijn bijzondere aandacht. Frits de Wolf is de naam.

Frits